torstai 6. kesäkuuta 2013

Thaimaalainen Laab moo - porsaanlihasalaatti yrteillä (ลาบหมู)

Vaikka tulenkin todennäköisesti esittelemään paljon kasvisruokaa blogissani, aloitan sen hieman shokeeraavasti heti jauhelihalla. Olen syönyt lähes vegaanisesti koko alkukesän, joten tänään teki mieli pitkästä aikaa lihaa (sallittakoon pienet synnit joskus). Laab moo eli mausteinen porsaanlihasalaatti on kotoisin Luoteis-Thaimaasta, josta se on tullut maahan laosilaisten siirtolaisten mukana. Muokkasin ohjeen kirjasta Viisi aasialaista keittiötä (Yukiko Duke, 2008). Korianteri, chili ja minttu maistuvat ihanan mausteisilta ja pistäviltä näin helteellä. Ruoan voi tehdä myös kasvisruokana korvaamalla lihan soijarouheella.





Laab moo -porsaanlihasalaatti yrteillä (neljälle)

5 cm tuoretta inkivääriä
Tuoretta korienteria
Tuoretta minttua
1 kevätsipuli
400g porsaan jauhelihaa
200 g vihreitä tuoreita papuja
1 rkl chilijauhetta
1 kokonainen tuore punainen chili
1 rkl limen mehua
1 tl suolaa

Tarjoiluun jasmiiniriisiä

Kuori ja paloittele inkivääri, silppua kevätsipuli ja pese ja paloittele pavut ja chili. Kuumenna öljyä  pannulla kuumaksi, ja ruskista jauheliha. Lisää suola, pavut ja chilijauhe. Kun liha on kypsää, lisää muut mausteet ja paista vielä pieni hetki. Ripottele päälle tuoreita yrttejä ja tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti