sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Sieniä ja pinaattia korealaiseen tapaan (버섯과 시금치)

Jääkaapista  löytyy shiitakesieniä ja pinaattia... mitä tehdä? Tätä dilemmaa ratkoessani löysin Just a taste sivun korealaistyyppisen sienipinaattipaistoksen valkosipuilla. Huomasin kaikkien aasialaisen valkosipulikastikkeen aineisten löytyvän jo ruokakomerostani. Erityisen korealaista tästä paistoksesta tekee maan keittiölle tyypilliset valkosipulin ja chilin voimakkaat maut. Ruoan voi syödä joko lisäkkeenä aterialle tai sitten pääruokana keitetyn riisin kanssa.



Sieniä ja pinaattia korealaisittain (3-4 annosta)

  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 tl hienonnettua valkosipulia tai valkosipulitahnaa
  • 3 kevätsipulinvartta
  • 3 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1/2 tl sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rasiallista shiitakesieniä (200g)
  • 1 rasiallinen babypinaattia


1. Huuhtele ja kuivaa pinaatit ja huuhtele ja pilko shiitakesienet. Silppua myös kevätsipulit.
2. Sekoita kulhossa seesaminsiemenet, valkosipuli, puolet kevätsipulisilpusta, soijakastike, seesamiöljy, chilihiutaleet ja sokeri. Jätä odottamaan.
3. Kuumenna pannu ja lisää siihen oliiviöljy. Paista sieniä keskilämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä ja ruskistuneita. Lisää pinaatti.
4. Paista lisää kunnes pinaatti on pienentynyt ja mennyt kasaan. Kaada kastike ja loput kevätsipulisilpusta. Paista vielä hetki.
5. Tarjoile sellaisenaan lisukkeena tai jasmiiniriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti