perjantai 3. tammikuuta 2014

Thaimaalainen munakas

Ympäri Aasiaa syödään täytettyjä munakkaita. Tässä thaimaalainen versio siitä sisältäen jauhelihaa ja tomaatteja korianterilla. Sain joululahjaksi kirjan nimeltä The Practical Encyclopedia of Asian Cooking, josta tämäkin ohje on ja josta tullaan tässä blogissa näkemään vielä useita ohjeita. 




Thaimaalainen munakas (kolmelle)
  • 2 valkosipulin kynttä 
  • 1 pieni sipuli
  • 200 g sianjauhelihaa
  • 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 1 tl sokeria
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl tuoretta korianteria (tai persiljaa)
  • hieman mustapippuria
  • 6 munaa + 1 rkl kalakastiketta munaseokseen


Täyte:

1. Lohko tomaatit, paloittele sipuli ja valkosipuli.
2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipuli- ja valkosipulimurska ja paista 3-4 minuuttia.
3. Lisää jauheliha ja ruskista se kypsäksi.
4. Sekoita joukkoon kalakastike, tomaatit, sokeri ja pippuri. Paista 5-8 minuuttia ja siirrä sivuun pannulta tarjoiluastialle. Lisää korianteri tai persilja silputtuna.

Munakas:

1. Vatkaa munat ja kalakastike kulhossa.
2. Laita tyhjälle paistinpannulle uudestaan öljyä ja kaada 1/3 munaseoksesta pannulle, kun se on kuuma.
3. Kääntele pannua, kunnes munaseos on levittäytynyt tasaisesti. Paista, kunnes munakas on hyytynyt ja toinen puoli on hieman ruskistunut.
4. Siirrä valmis munakas omalle lautaselleen odottamaan. Paista näin 3 muutakin munakaslettua.
5. Tarjoiluvaiheessa jokainen ruokailija ottaa omalle munakasletulleen jauhelihatomaattitäytettä ja rullaa hieman munakasta tortillamaisesti.

Vinkki: muankasateriasta saa vielä paremman, kun sitä tarjoaa salaatin kanssa, joka sisältää esim. tomaattia, salaatinlehtiä, kurkkua ja punasipulia ja johon on pirskoteltu seesamiöljyä kastikkeeksi. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti