maanantai 16. syyskuuta 2013

Intialainen sunnuntaibrunssi

Tämän ihanan ohjeen löysin 80-luvun The Hare Krishna book of Vegetarian Cooking -keittokirjasta, joka on paras tekemäni ilmainen kirjalöytö entisen työpaikkani kirjakierrätyksestä. Uskonnollisävytteinen keittokirja opettaa helpon ja nopean kasvisruoan tekoa hindulaisin veda-perustein eli hindulaisiin pyhiin teksteihin nojaten. Vaikka et olisikaan intialainen tai hindu, voit silti nauttia intialaisesta kasvisruoasta kiirettömänä viikonloppuna :)



Paistettuja kikherneitä ja paprikaa

Kokojyväletut

Intialaista juustoa ja paistettua tomaattia




Tamatar paneer malai - Intialaista juustoa ja paistettua tomaattia - टोमेटो पनीर मलाई (neljälle)


  • 200 g brie-juustoa tai intialaista panir-juustoa
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 2 keskikokoista tomaattia
  • 0,5 dl kermaviiliä
  • 2 rkl kasvisöljyä
  • kourallinen korianterin tai persiljan lehtiä

Mausteet:
  • 1,5 tl kuminansiemeniä
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl suolaa
  • 0,5 tl pippuria

1. Pese tomaatit ja leikkaa ne 8 lohkoksi.
2. Lämmitä kasvisöljy pannulla. Lisää kuminansiemenet. Heti kun ne ovat tummentuneet, lisää tomaatinpalat.
3. Kääntele tomaatteja hetki, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet.
4. Sekoita kuutioitu juusto joukkoon.
5. Lisää muut mausteet ja paista 2-3 minuuttia. Varo ettet riko tomaatinlohkoja. Kaada lopuksi kermaviili joukkoon.
6. Tarjoile lämpinänä, koristeltuna korianterin tai persiljan lehdillä.

(Tämä ohje on itseasiassa sama, josta tein edellisen postauksen intialaisen munakkaan - tällä kertaa vain aidosti juustolla eikä kananmunalla).


Atta dosa - Kokojyväletut - डोसा (4-5 kappaletta)
  • 100 g kokojyväjauhoja (esim.graham)
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 1 rkl chilihiutaleita
  • hyppysellinen suolaa
  • 2,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • ruokaöljyä paistamiseen

1. Sekoita kaikki kuivat ainekset isossa kulhossa.
2. Lisää vesi hitaasti ja vispaa se jauhoihin kunnes saat sileän taikinan.
3. Peitä kulho pyyhkeellä ja jätä odottaamaan n. 30 minuutiksi.
4. Kuumenna paistinpannua keskilämmöllä. Jos haluat tarkistaa pannun sopivan kuumuuden, tiputa muutama vesipisara pannulle. Jos vesipisarat hyppivät ja kimpoilevat pannulta, se on tarpeeksi kuuma.
5. Lisää ruokaöljy. Kaada 4 ruokalusikallista taikinaa pannulle ja levitä se ohueksi kerrokseksi lusikan selän avulla pyörivin liikkeein.
6. Paista  2-3 minuuttia kunnes letusta tulee kultaisen ruskea. Käännä ja paista toinenkin puoli.  
7. Pinoa valmiit letut, jotta ne pysyvät lämpiminä.
8. Voit tarjoilla lettujen kanssa myös maustamatonta jugurttia, jos teet niitä erikseen.




Channa aur simla mirch - Paistettuja kikherneitä ja paprikaa - छोला और शिमला मिर्च (neljälle)
  • 250 g kikherneitä purkissa
  • 2 rkl kasivsöljyä
  • 1 vihreä paprika
  • 2 keskikokoista tomaattia
Mausteet:
  • 2 tl kuminansiemeniä
  • 1 rkl jauhettua chiliä
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raasteena
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 0,5 tl suolaa

1. Pese ja leikkaa paprika 1,5 sentin paloihin. Pese tomaatit ja leikkaa 8 lohkoon.
2. Lisää öljy paistinpannuun ja paista kuminansiemeniä, kunnes ne ovat ruskistuneet. Lisää sitten jauhettu chili ja inkivääri.
3. Lisää kurkuma ja paprikat. Kun paprikat ovat pehmentyneet hieman, lisää kikherneet ja paista 3 minuuttia.
4. Lisää totmaatit ja paista vielä 5 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti