sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Vietnamilaista kanaa, inkivääriä ja kevätsipulia (Gà sào rung)

Tämä ruoka on suosittu talviruoka Etelä-Vietnamissa. Aasiassa uskotaan, että inkivääri lämmittää vatsaa, joten sitä on hyvä syödä talvisin. Teen paljon enemmän liharuokia, kuin oikeastaan haluaisin, sillä kokkaan usein perheelleni, eivätkä vanhempani osaa oikein syödä kasvisruokia. Tämäkin ohje on tässä blogissa niin useasti mainitusta keittokirjasta Viisi aasialaista keittiötä.




Gà sào rung (neljälle)

Kevätsipulia, osterikastiketta, inkivääriä,
ja kanansuikaleita
  • 400 g kananfileetä tai -suikaleita
  • 10 cm inkivääriä
  • 8 kevätsipulia tai 9 cm purjosipulia
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl vaaleaa soijaa
  • 1 tl sokeria
1. Jos et käyä valmiita kanansuikaleita, pilko kana suupaloiksi.
2. Kuori ja suikaloi inkivääri ja leikkaa kevätsipuli 4 cm pitkiksi suikaleiksi.
3. Kuumenna öljy wokissa. Freesaa inkivääriä ja kevätsipulin vaaleaa osaa minuutti. Siirrä erilliseen kulhoon.
4. Laita pannuun uusi öljy ja ruskista kananpalat. Lisää joukkoon paistetut kevätsipulin juuret ja inkivääri. Kaada joukkoon soijakastike, osterikastike, ja sokeri. Sekoita ja lisää kevätsipulin vihreät osat raakana.
5. Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti