perjantai 4. lokakuuta 2013

Persikkalassi (आड़ू लस्सी)

Lassi on suosittu intialainen jugurttijuoma, joka on alunperin lähtöisin Punjabin alueelta Pohjois-Intiasta. Perinteinen lassi on mausteinen ja siihen tulee jugurtin ja veden lisäksi kuminaa. Makeat versiot lassista ovat kuitenkin saavuttaneet suuremman suosion: niihin tulee jugurtin lisäksi hedelmiä ja sokeria mausteiden sijaan. Erityisesti mangolassi on saavuttanut legendaarisen aseman lassijuomien keskuudessa Intian ulkopuolella.




Persikoita, sitruuna ja jugurttia

Persikkalassi (kahdelle)

  • 2-3 persikkaa
  • 1,5 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • (2 mintun lehteä koristeluun)
1. Kuori persikat ja leikkaa hedelmäliha kiven ympäriltä paloiksi.
2. Laita persikan palat tehosekoittimeen.
3. Lisää jugurtti, hunaja, sokeri ja sitruunamehu.
4. Sulje kansi ja sekoita tehosekoittimessa, kunnes juoma on juoksevaa eikä persikan paloja enää erota.

Tarjoile lasissa esimerkiksi jääpalojen kanssa ja koristele mintun lehdellä. Teen tätä juomaa lähes joka aamu ja se on suussasulava tapa nauttia persikoita ja jugurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti