maanantai 21. lokakuuta 2013

Bibimbap 2 (비빔밥 2)

En ole päivittänyt aikoihin, koska lokakuu on ollut aika kiireinen. Senpä takia yllätän kaikki iloisesti seuraavalla vegaanisella bibimbapohjeella (vietän nimittäin tuhansien suomalaisten tapaan lihatonta lokakuuta). En olekaan tehnyt bibimbapia, tuota Etelä-Korean ikonista riisi- ja vihannesruokaa, sitten kesän. Reseptin olen pöllinyt ja soveltanut The Aimless Cook Youtube-kanavalta, jossa on paljon mainioita ja persoonallisia aasialaisia reseptejä.



tofua, porkkanaa, pilkottuja suppilovahveroita, sokeriherneitä, chilikastiketta, avokadoa ja kurkkuviipaleita

Valmis ruoka!


Bibimbap (neljälle)
  • shiitakesieniä tai kourallinen kuivattuja suppilovahveroita (itse käytin suppilovahveroita, sillä niitä on vielä paljon jäljellä syksyn sienisadosta)
  • 2 porkkanaa
  • 1 paketti kiinteää tofua
  • puolikas kurkku
  • 1 avokado
  • 50 g sokeriherneitä
  • suolaa
  • soijakastiketta
  • jasmiiniriisä tarjoiluun
Kastike:
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 rkl korealaista gochujang-kastiketta tai tavallista chilikastiketta
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1,5 tl hunajaa tai sokeria
  • hieman vettä
  • 1 tl seesaminsiemeniä

1. Aloita pilkkomalla kaikki kasvikset ja liottamalla suppilovahveroita kulhossa lämpimässä vedessä n.30 minuuttia. Leikkaa porkkana ja kurkku tikuiksi, suikaloi sokeriherneen palot ja kuutioi tofu ja avokado.
2. Tee kastike. Sekoita kulhossa seesamiöljy, soijakastike, sokeri, vesi ja gochujang tai tavallinen chilikastike. Sekoita vispilällä ja lisää seesaminsiemenet.
3. Kuumenna öljyä pannulla. Lisää suolaa. Paista kaikkein kuumimalla asteella nopeasti erikseen porkkanoita, sokeriherneitä ja tofukuutioita. Siirrä sivuun tarjoilulautaselle.
4. Laita jasmiiniriisi kiehumaan.
5. Purista liotettuja suppilovahveroita, kuivaa ne ja leikkaa pieniksi paloiksi. Paista samalla kuumalla pannulla kuin muutkin kasvikset, lisää joukkoon soijaa ja siirrä lopuksi sivuun tarjoilulautaselle.
6. Kokoa annos: jokainen ruokalilija ottaa ensin riisiä kulhoonsa ja sen jälkeen tarjoiluvadilta haluamansa määrän eri kasviksia ja asettelee ne keoksi riisin ympärille. Lopuksi päälle kaadetaan chilikastiketta. Ruoka sekoitetaan syöntivaiheessa. 


Bibimbap sekoitettuna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti