keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Dubu kimchi (두부 김치) - tofua, kimchiä ja porsaanlihaa

Dubu kimchi eli kirjaimellisesti tofu kimchi tarkoittaa tofun ja yleensä myös sianlihan kanssa tarjottavaa kimchiä. Tätä ruokaa nautitaan usein alkoholin kanssa lisukkeena pääruualle.  Muistutukseksi vielä, kimchi siis tarkoittaa korealaista mausteista hapankaalipikkelsiä.



Oman reseptini mukailin Youtuben korealaisen Aeriskitchenin reseptistä, mutta dubu kimchi -reseptejä kuhisee myös muilla netin ruokasivustoilla. Mielestäni ruoka sopisi ehkä paremmin talvi- kuin kesäruoaksi sianlihan ja chilisen kaalin raskauden takia, näin kesän kuumuudella sen mausteisuus ja täyteläisyys lähinnä nukutti. Kimchin ja lihan tulisuus sopii kuitenkin hyvin pehmeän, maustamattoman tofun tasapainottajaksi luoden maukkaan kokonaisuuden. Huono puoli tässä reseptissä on se, että kimchiä on hyvin vaikea saada pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, ellei sitä halua valmistaa itse fermentoimalla kaalia viikkoa jääkaapissa.




Dubu kimchi (neljälle)

450g porsaankylkeä
1 paketti maustamatonta tofua
150g valmista kimchi-kaalipikkelsiä
5 kevätsipulin oksaa
2 sipulia
1 tuore chili
sesaminsiemeniä koristeluun

Marinadiin:

1 rkl soijakastiketta
1 rkl sokeria
1 rkl chilihiutateilta
2 rkl korealaista chilitahnaa
1 rkl vettä
1 rkl valkosipulin kynttä murskattuna
Hieman mustapippuria ja suolaa

Suikaloi porsaanliha ja leikkaa tofu ohuiksi levyiksi. Viipaloi tuore chili, sipuli ja kevätsipuli. Anna lihan marinoitua mausteseoksessa jääkaapissa muovikelmun alla vähintään 15 minuuttia. Paista kuumalla pannulla marinoituja siankylkisuikaleita n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat täysin ruskeita ja kypsiä. Lisää pannulle ruskistetun lihan joukkoon kimchi, tuore chili ja sipuli. Paista niitä hieman pehmeiksi muutaman minuutin. Lopuksi lisää päälle tuore kevätsipuli.

Asettele lautaselle tofuviipaleet ja kimchilihaseos vierekkäin kauniisti. Ripottele päälle sesaminsiemeniä.

Jos haluat tehdä dubu kimchistä pääruoan, voit tarjoilla sitä keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti