lauantai 27. heinäkuuta 2013

Orastavan ystävyyden okra-tofucyrry

Seuraava ohje on otettu lähes sellaisenaan Marianne Kiskolan kaunosieluisesta keittokirjasta Kasvisruokaa Aasiasta. Makumuistoja Intiasta ja Kaukoidästä (Tammi, 2007). Alkuperäisen ohjeen sitruunaruoho jäi pois lähikaupan puutteellisen valikoiman takia. Suosittelisin myös käyttämään tuoretta okraa purkitetun sijasta, säilötty okra oli nimittäin itselleni pettymys.


Malesialainen okra-tofucurry (neljälle)

2 valkosipulin kynttä
2 salottisipulia
1 sipuli
1 rkl raastettua inkivääriä
1,5 rkl curryjauhetta
2 punaista tuoretta chiliä
450 grammaa tuoretta tai 1 purkki säilöttyä okraa
1 kesäkurpitsa
2 tomaattia
1 paketti tofua
1 purkki kookosmaitoa
3 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria

Jasmiiniriisiä tarjoiluun

Viipaloi kaikki vihannekset ja raasta inkivääri. Kuumenna kattilassa öljyä ja kuullota sipulia. Lisää sen jälkeen inkivääri ja valkosipuli. Paista tofukuutioita hieman ja lisää sitten kattilaan okra, chilit ja kesäkurpitsa. Lisää lopulta tomaatinviipaleet. Sotke joukkoon currytahna ja sitten kookosmaito. Mausta sokerilla ja soijakastikkeella. Keitä kannen alla 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti