Salaatinelehdet eivät perinteisesti kuulu kiinalaiseen ruokakulttuuriin eivätkä kattaukseen, mutta niitä sattui olemaan kasvimaalla. Pahoittelen myös, että ainesosakuva puuttuu tästä bloggauksesta, koska unohdin ottaa sen ennen kuin oli liian myöhäistä.
Chow mein (neljälle)
- 150 g vehnänuudeleita
- loraus seesamiöljyä
- 400 g kanansuikaleita
- 1 paprika
- 1 porkkana
- 2 kevätsipulin oksaa
- 1 iso sipuli
- mustapippuria
- kourallinen cashwepähkinöitä
- 1 dl vihreitä papuja (jos sattuu löytymään jääkaapista, kuten meillä)
Marinadi:
- 1 tl kiinalaista viisimaustejauhetta
- loraus tummaa soijakastiketta
- 1 rkl chilikastiketta
- 1 rkl maissijauhoa
1. Kaada kanan suikaleet astiaan ja sekoita marinadiainekset joukkoon. Sekoita kunolla. Jätä odottamaan jääkaappiin vähintään 20-30 minuutiksi.
2. Keitä nuudelit pussin ohjeen mukaan.
4. Pieni kaikki vihannekset suupaloiksi. (Jos käytät papuja, ryöppää niitä ensin kiehuvassa vedessä).
5. Valuta kypsät nuudelit ja huuhtele kylmässä vedessä. Lisää joukkoon loraus seesamiöljyä, jotta nuudelit eivät tartu toisiinsa.
6. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kana ja paista paloja käänellen kuumalla lämmöllä, kunnes kana ruskistuu. Lisää vihannekset ja paista nopeasti, kunnes ne ovat al dente eli vain hieman kypsentyneitä ja rapeita. Lisää lopuksi pähkinät.
7. Lisää keitetyt nuudelit pannuun ja sekoita. Paista vielä alle minuutti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti