maanantai 5. elokuuta 2013

Tofu-avokadosalaatti

Tänään keittiössä vieraili No Recipies blogin tofu-avokadosalaatti seesaminsiemenillä. Tämä japanilaistyylinen resepti on loistava kevyt lounas kuumiin kesäpäiviin. Japanilaistyylisen ruoasta tekee seesamin ja pehmeän tofun käyttö. Minulla ei ollut varastoissani kevätsipulia, jota olisi tullut alkuperäiseen ohjeeseen, joten korvasin sen kotiyrttitarhasta löytyvällä rucolalla.



Tofu-avokadosalaatti (neljälle)

     
  • 200g pehmeää tofua
  • 2 avokadoa
  • kouralinen korianteria
  • kourallinen rucolaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • reilusti suolaa

1. Valuta kuutioitua tofua lävikössä puolesta yhteen tuntiin. Muuten salaatista tulee vetistä.
2. Avaa avokado, poista kivi, kuori ja pilko. Lisää sitruunamehua avokadoviipaleille estämään hedelmän tummumista.
3. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa, pirskottele päälle seesaminsiemenet ja yrtit. Varo, ettei pehmeähipiäinen tofu murskaannu sekoitusvaiheessa. Tarjoile heti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti