Khitchri on alunperin Bangladeshistä, mutta se on levinnyt myös Intiaan ja Pakistaniin. Tyypillisesti se sisältää riisiä, linssejä tai papuja, muita kasviksia ja vahvoja mausteita. Ruoka on ikivanha arkiruoka, josta on mainintoja jo 1500-luvulla. Sen voi syödä sellaisenaan kevyenä lounaana tai tarjoilla jugurtin ja intialaisten lettujen tai leivän kera. Se ei ole välttämättä järin kaunista katseltavaa, mutta maku on mitä mielettömin. Tämäkin ohje on The Hare Krishna Book of Vegetarian Cookingista.
Khitchri (neljälle)
- 150g jasmiiniriisiä
- 50g punaisia linssejä
- 1 tl kurkumaa
- kukkakaalin puolikas
- 3 keskikokoista tomaattia
- 2 perunaa
- pala tuoretta inkivääriä
- 2 tuoretta chiliä
- 2 tl kuminan siemeniä
- 0,5 tl mustapippuria
- 3 rkl sitruunamehua
- 1,5 tl suolaa
2. Laita linssit kattilaan kiehumaan ja lisää kurkuma. Kiehuta linssejä n.15 minuuttia.
3. Laita riisi samaan aikaan linssien kanssa kiehumaan toiseen kattilaan. Keitä ohjeen mukaan n.20 minuuttia.
4. Samaan aikaan kun linssit ja riisit kiehuvat, kuori perunat ja inkivääri ja paloittele ne. Paloittele myös tomaatit, kukkakaali ja chilit.
5. Kuumennä öljy pannulla ja lisää inkiväärisilppu, chili ja kuminansiemenet. Paista pari sekuntia.
6. Lisää kukkakaali ja perunakuutiot. Paista käänellen 4-5 minuuttia.
7. Lisää joukkoon tomaatinpalat, laita kansi paistinpannun päälle ja paista vielä 7-8 minuuttia.
8. Lisää kypsät riisit kypsään linssiseokseen ja hämmennä.
9. Yhdistä pannulla tai kattilassa paistetut kasvikset ja riisilinssisekoitus. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Voit myös laittaa nokareen voita makua tuomaan.
10. Koristele yrteillä ja tarjoile!
namnam
VastaaPoista