Tämän ruoan valmistelussa ja punajuurten keittämisessä menee yli tunti, joten ruoka ei ole kiireisen kokkaajan kotiruokaa!
Inkiväärissä paistettuja juureksia, keitettyä punajuurta ja valkosinihomejuustoa sekä salaattia |
Kasvislounas (kahdelle):
Punajuuret:
- 500 g tuoreita punajuuria (ei säilöttyjä)
- suolaa keittämiseen
- Valkosinihomejuustoa tarjoiluun
Juurespaistos:
- 1 kesäkurpitsa
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 3 tl inkivääritahnaa
- suolaa
Salaatti:
- 1 kesäkurpitsa
- Juustoportin brändy-pahkinä -juustoa (mutta myös mikä tahansa muukin juusto käy)
- 2 tomaattia
- kourallinen tuoretta pinaattia
- 1 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
- 1 tl etikkaa
- 1 tl seesaminsiemenöljyä
- puolikas kurkku
- hyppysellinen persiljaa
Punajuuret:
1. Laita punajuuret suolaveteen kiehumaan. Älä kuori ennen keittämistä, sillä kuori irtoaa paljon helpommion kypsistä punajuurista.
2.Punajuurten keittoaika vaihtelee 45-60 minuuttin. Kun juurekset kiehuvat, alenna virtaa keskilämmölle, laita kansi päälle ja seuraa kiehumista. Kokeile haarukalla kypsyyttä ja kaada lopuksi vesi pois.
3. Kuori punajuuret ja viipaloi ne.
Juureshöystö:
1. Sillä aikaa kun punajuuret kypsyvät, voit valmistella muita aineksia. Kuori porkkana ja palsternakka ja viipaloi ne. Viipaloi myös juurespataan tuleva kesäkurpitsa.
2. Lämmitä öljyä pannulla ja paista juureksia. Lisää ensin porkkana, sen jälkeen palsternakka ja lopuksi nopeasti kypsyvä kesäkurpitsa.
3. Lisää inkivääritahna ja suola, sekoita ja kypsytä vielä pari minuuttia.
Salaatti:
1. Valmistele myös salaattiainekset: paloittele juustokuutio ja kesäkurpitsa. Lohko tomaatti pieniin paloihin. Viipaloi kurkku. Huuhtele pinaatit.
2. Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla pannulla ilman öljyä muutama minuutti, kunnes ne tulevat tummiksi.
3. Sekoita salaatin ainekset isossa kulhossa ja lisää seesaminsiemenöljy ja etikka.
Kokoa kaikkia kolmea ruokaa lautasellesi ja nauti elämyksestä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti