maanantai 4. marraskuuta 2013

Misoramen (味噌ラーメン)

Marraskuu on masentavaa.
Pimeää tulee jo iltapäivällä, ja vettä sataa koko ajan.
Jos yhtään piristäisi, voi kuitenkin syödä Hokkaidolta, Japanin pohjoisimmalta saarelta, kotoisin olevaa misoramenkeittoa. Oma versioni on ryyditetty seesamitahnalla, joka antaa liemeen turvallisen lämpimän maun.
 



Misoramen (kolmelle)


Päälliset:
  • 160 g kaalia
  • 1 paketti tofua
  • 2 tl valkosipulimurskaa
  • 140 pavunituja
  • 1 tl chilikastiketta
  • 1 tl soijakastiketta
  • seesamiöljyä
  • 1 dl pakastemaissia
  • 1 dl kevätsipulin vihreää osaa tai purjon vihreää osaa 
 
Liemi:
  • 1 tl valkosipulimurskaa
  • 1 tl inkivääriraastetta
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl seesamitahnaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl misoa
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 pakettia instant-ramen nuudeleita tai aitoja, tuoreita nuudeleita, jos on saatavilla


Keitto:
1.Lisää seesamitahna, sokeri, soijakastike ja seesamiöljy astiaan. Sekoita ja lisää muutamia lusikallisia vettä, jos tahnasta alkaa tulla liian tahmeaa ja se tarttuu kiinni lusikkaan.
2. Kaada kasvisliemi kattilaan, heitä sekaan inkivääri ja valkosipuli. Käännä kuumalle ja keitä. 
3. Kun seos kiehuu, käännä virta pois ja sekoita miso joukkoon.
4. Sekoita misoliemeen vielä äsken valmistamasi seesamitahnaseos. Jos haluat keitosta puhtaampaa, voit kaataa sen vielä lävikön läpi toiseen kattilaan, jotta isoimmat kököt raaka-aineksista jäävät lävikkoon.
5. Hauduta lientä pienimmällä lämmöllä sillä aikaa, kun valmistelet muita aineksia.

Päälliset:

1.Leikkaa kaali suikaleiksi.
2. Murksaa valkosipuli.
3. Kuutioi tofu.
4. Paista seesamiöljyssä. Ensin tofupalat. Lisää valkosipuli ja hieman seesamiöljyä.
5. Lisää chilitahna ja sekoita se tofun kanssa.
6. Lisää lämpöä ja heitä sekaan kaalinsuikaleet.
7. Paista kunnes kaali pehmenee ja lisää pavunidut.
8. Keitä nuudelit ja valuta.
9. Jaa nuudelit tarjoilukulhoihin, kaada liemi päälle ja lisää päälliset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti