tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ingen no goma-ae ( いんげんのごま和え): leikkopavut seesamikastikkeessa japanilaisittain

Japanilainen leikkopapujen ja sesamkastikkeen yhdistelmä on yleinen esimerkiksi bento-lounasrasioissa ja lisäkkeenä pääruoalle. Japanilaiset uskovat sesaminsiementen olevan hyvin terveellisiä ja siksi niitä ja niistä tehtyjä tuotteita syödään maassa paljon. Tämän kyseisen ohjeen olen ottanu Yukiko Duken mainiosta kirjasta Viisi aasialaista keittiötä (2008). Tässä ohjeessa pavut on ryöpätty ja kastikke on kasattu keoksi ennen syömistä, mutta yleisempää on paistaa pavut ja sekoittaa kastike niihin jo tarjoiluvaiheessa.








Leikkopapuja seesamikastikkeessa japanilaisittain (neljälle)

250g tuoreita vihreitä papuja
3 rkl seesami- tai tahinitahnaa
1 1/2 rkl japanilaisten soijaa
1 rkl vaaleita sesaminsiemeniä tai sesamsiemenmausteseosta

Leikkaa pavuista päät pois ja huuhtele pavut. Ryöppää papuja hieman, mutta älä kuitenkaan keitä niitä liian lötköiksi. Sekoita seesami- ja soijakastike kulhossa. Jos tahna on liian jäykkää, lisää tilkka vettä. Huuhtele kypsät pavut kylmässä vedessä ja anna niiden jäähtyä. Kaada lopuksi kastike päälle ja lisää vielä sesamsiemeniä. Itse käytin pelkkien vaaleiden siementen sijaan Santa Marian wasabi-sesam -mausteseosta. Sekoita syöntivaiheessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti