- 100 g udonnuudeleita
- puolikas kiinankaali
- 1 kevätsipuli (varsi ja sipuliosa)
- 2 munaa
- sesaminsiemeniä koristeeksi
Liemi:
- 1 pieni pala kombu-merilevää (ei välttämätön)
- 3 tl japanilaista dashi-lientä jauheena
- 1 rkl mirin-riisiviiniä (voi korvata etikalla)
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl suolaa
- 5 dl vettä
2. Keitä nuudelit, valuta kylmässä vedessä ja siirrä syrjään.
3. Tee liemi kattilassa. Kiehauta vesi ja liota kombumerilevän palaa kiehuvassa vedessä hetki, kunnes makua on imeytynyt. Nouki syömäpuikoilla kombulevän pala pois.
4. Lisää kaikki muut liemiainekset kiehuvaan veteen ja sekoita.
5. Lisää kiinankaalisuikaleet ja huuhdellut ja keitetyt nuudelit liemeen.
6. Kun liemi kiehuu taas, riko 2 kanamunaa keittoon. Varo, etteivät munat tartu toisiinsa kiinni, joten jätä niiden välille tilaa. Anna keitoksen kiehua niin kauan, kunnes kanamunat ovat puolikypsiä. Keltuainen ei saa jähmettyä kokonaan, vaan kuuta muistuttavan kirkkaan keltaisen pitäisi näkyä keitossa (se on kuu, jota katsellaan!).
7. Jaa nuudelikeitto kahteen kulhoon, niin, että kanamunat tulevat päälle. Lisää päälle seesaminsiemeniä ja kevätsipulisilppua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti