maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kookosbanaania ja jäätelöä


Tämä herkullinen ja kesäinen jälkiruokaohje on brittiläisen, taiwanilaistaustaisen, tv-kokin Ching-He Huangin kirjasta Uusia makuja Kiinasta (Perhemediat, 2006). Makeaa jälkiruokaa ei tyypillisesti syödä ollenkaan Aasiassa, vaan kaikki ruokalajit tuodaan pöytään samalla kertaa. Aterian päätteksi on mahdollista syödä esimerkiksi hedelmiä, vaikka varsinaista jälkkärikulttuuria ei olekaan. Tässä ohjeessa yhdistyvätkin perinteisesti eteläaasialaisessa ruoassa käytetty kookosmaito makeisiin bananeeihin, sokeriin ja jäätelöön. Ruoka on helppo ja nopea jälkkäri ja lisäksi superhyvän makuista kesähelteillä.





Kookosbanaanit jäätelössä siirapin kera (neljälle)

4 dl kookosmaitoa
2 rkl fariinisokeria
hyppysellinen suolaa
4 banaania kuorittuna ja paloiteltuna
1 dl vaahterasiirappia
5 dl vaniljajäätelöä

Kuumenna kookosmaito kattilassa ja lisää sokeri ja suola. Hämmennä kunnes sokeri on sulanut. Lisää banaaniviipaleet ja kypsennä, kunnes banaani on lämmintä ja pehmeää. Tarjoile heti jäätelöannosten kanssa ja pirsokottele päälle siirappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti